Tiedoituksia

-Löydät meidät nyt myös facebookista!!!
- Tulevia tapahtumia:
18.9 Jämsän majatalo,paikalla Juha Vettenranta(keräystavaroiden vastaanotto)
- 23.-24.9 Kangasalan seurahuone(keräystavaroiden vastaanotto ja t-paitojen myynti)
-23.10 Konttikonsertti Oriveden kirkossa,esiintyjinä Elina Vettenranta sekä Minna ja Jussi Pyysalo

Satunnainen kuva

Share | 852133

Porakaivo

Porakaivohanke sai alkunsa marraskuussa 2009, jolloin valtionalainen paikallinen porayhtiö aloitti kaivon img_2787.jpgporaamisen Mwikaan. Poraamissyvyydeksi arvioitiin noin 150 metriä, jolloin siitä saatava vesi tulisi olla juomakelpoista sellaisenaan, ilman keittämisen tarvetta. Porakaivo rahoitettiin yksinomaan ProjektilähetysMwikan talkootöillä keräämistä varoista, yhteensä 16 000 euroa. Porakaivon valmistuttua seurakunnan olisi tarkoitus myydä vettä mm. Raamattukoululle, sekä yksityisille kuluttajille. Vesiyhteys kaivolta tehtäisi Hostelliin, teurastamoon ja seurakunnan tiloihin. 

Porakaivoprojekti on ollut alueelle hyvin tärkeä, koska alueella on ajoittain vesipula. Kilimanjarolta on valtion toimesta asennettu aikoinaan vesiputki, mikä ei kuitenkaan vuoden ympäri pysty tarjoamaan riittävästi vettä. Porakaivo kuuluu myös yhdistyksen suurempaan tavoitteeseen parantaa alueen terveydentilaan, mikä tavoite kaivon osalta toteutuu puhtaan vedensaannin mahdollistamisena mwikalaisille. Arvion mukaan Mwikan porakaivolla saattaa olla myös laajempia vaikutuksia alempana Kilimanjaron rinteillä sijaitseville kylille, sillä porakaivon myötä vanhasta vesijärjestelmästä riittää nyt enemmän muille kylille, jotka useat ovat erityisen vaikean kuivuuden ja eroosion vaikutuksen alaisia.

Porakaivosta löytyi vesi 110 metrin syvyydestä. Mittausten mukaan vettä on viisi metriä. Kaivoon on asennettu  teräsputki koko sen syvyydelle sekä sepelöinti. Laboratoriotutkimuksen mukaan vesi on juomakelpoista.  Erilaisista teknisistä ongelmista ja viivästymisistä johtuen hanke ei ole valmistunut odotetulla tavalla.