Tiedoituksia

-Löydät meidät nyt myös facebookista!!!
- Tulevia tapahtumia:
18.9 Jämsän majatalo,paikalla Juha Vettenranta(keräystavaroiden vastaanotto)
- 23.-24.9 Kangasalan seurahuone(keräystavaroiden vastaanotto ja t-paitojen myynti)
-23.10 Konttikonsertti Oriveden kirkossa,esiintyjinä Elina Vettenranta sekä Minna ja Jussi Pyysalo

Satunnainen kuva

Share | 852133

Mwika hostelli vihittiin käyttöönsä 7.3.2010

 

Ajatus hostellin rakentamisesta lähti Mwikan pastori Elia Sarian esittäessä kesällä  2009 käynnillään Suomessa,vierastalo.png tarpeesta rakentaa seurakunnalle talo, johon heidän olisi mahdollisuus majoittaa seurakunnan vieraita. Entinen talo, jossa vieraita oli aikaisemmin majoitettu, oli jouduttu antamaan laajentuneen yliopiston käyttöön opiskelija-asuntolaksi. VMP Group lähti rahoittamaan hanketta ja muutaman kuukauden kuluttua rakennustyöt voitiinkin jo aloittaa. Rakennustyöt ja materiaalit toteutettiin täysin paikallista työvoimaa ja raaka-aineita käyttäen, jolloin se pystyi jo rakennus vaiheessa työllistämään, rakennusvaiheesta riippuen 20-30 paikallista ihmistä. Rakennus eteni vauhdilla ja jo jouluun mennessä se oli kohonnut vesikattoon asti. Vierastalo valmistui helmikuussa 2010 ja avajaisia juhlittiin 7.3.2010, jossa oli mukana hiippa- ja seurakuntien edustajia, kyläläisiä, edustajia VMP Groupista, lehdistöä ja mm. Suomen kunniakonsuli.

Hostellin tarkoituksena on vahvistaa naisten toimeentuloa ja luoda paikallisille naisille työpaikkoja. Hostellin tekstiilit ja huonekalut on myös valmistettu paikallista työvoimaa hyödyntäen.   Hostellia markkinoidaa myös turistikäyttöön. Mwika hostelli tarjoaa tyylikkäät puitteet matkailijalle, joka haluaa tutustua aitoon Tansanialaiseen maaseutuun ja sen elämään. Lisäksi hostellista on vain 7 kilometrin matka läheiseen Marangun kylään, mistä lähtee erilaisia vaellusretkiä Kilimanjaron kansallispuistoon.

Tulevaisuudessa hostellin on tarkoituksena alkaa toimia myös kurssikeskuksena, tarjoten koulutusta erityisest paikallisen yrittäjyyden tukemiseen. Hostellissa on jo pidetty joitain naisten yrittäjyyttä tukevia kurssikokoneisuuksia, kuten patiikki-kurssi.

Hostellissa aloittaa toimintansa vuonna 2012 myös laaja turismin kehittämisen hanke, mikä pyrkii tarjoamaan niin safaripalvelu kuin myös lähimaaston turismipalveluiden ja kulttuuriin tutustumisen palveluita paikallisen turismialan yrittäjän vetämänä. Myös hostellin markkinointi palveluita kehitetään vuonna 2012  tekemällä yhteistyösopimuksia paikallisten matkantarjoajien kanssa kuin myös Suomalaisten matkailijoiden keskuuteen tehtävän markikinoinnin avulla. Hostellin kotisivut löytyvät osoitteesta www.mwika-hostel.com.

 

mwika_lopullinenlogo_rgb-u2299.png